Geschiedenis in het Nederlands

Marilyn Southey

Een kunstenares die figuratief werkt op een brede reeks van onderwerpen in olie, aquarel, tekenen en print media.

Marilyn heeft haar kindertijd rondom de goud mijnen van Centraal Afrika doorgebracht. Toen ze 16 was ging ze naar London om Architectuur en Kunst te studeren op Hornsey College van Kunst en de Regent Street Polytechnic. Ze ging terug naar Afrika waar ze de rol van vrouw en moeder combeneerde met dat van kunstenares. Haar werk werd vertoond in de voornaamste galeriëen van de twee grootste steden van Zimbabwe.

In 1975 vestigde Marilyn zich in Engeland en nu werkt ze voltijd als schilderes en print maakster. In de zomer werkt ze in haar atelier in Frankrijk.

Haar werk bevat portretten, landschappen,stads- en zee- scènes, wild en levens-studies en werd vertoond in Hertfordshire, in en rondom Highgate, Noord London en in welbekende galeriëen in London zoals:-

  • The Mall Galleries (jaarlijkse open expositie van The Royal Society of Oil Painters,The Royal Institute of Painters in Watercolour en The National Print Exhibitions)
  • The Bankside Gallery (open expositie van The Royal Watercolour Society)
  • The Royal Academy ( zomer expositie)
  • Llewellyn-Alexander Gallery, W1
  • W.H. Patterson Gallery, Albermarle Street, W1

Marilyn heeft haar werk ook in verschillende plaatsen in Frankrijk tentoon gesteld, inclusief de Chamalières Trienniale Print Expositie.

Haar werk is te vinden in vele prive collecties over de hele wereld